top of page
Search
  • Ma Noëlle Marange

Exposició Josep Janer a Olot: reflexió, sàtira i fotografia


Josep Janer Munells, Badalona 1963, fotògraf amateur i veí d’Olot des de fa pocs anys, presenta RECONVERSIÓ, una mostra del seu treball al hall de l’Hospital d’aquesta mateixa ciutat que inaugurarà el 12 de novembre a les 19,30h i es podrà veure fins a l’11 de desembre. Aquesta exposició es porta a terme amb el suport de l’associació fotogràfica BESALUX (Besalú, La Garrotxa) i la Fundació Hospital d’Olot Comarcal de la Garrotxa.

Retrat Josep Janer Munells

L’expressió artística i especialment l’expressió fotogràfica és molt sovint una història de camins creuats. Aquesta exposició de Janer és l’encantadora història d’un fotògraf en recerca d’unes imatges-poemes tal com ho van fer els grans mestres de la paraula i la imatge Joan Brossa i Chema Madoz.

Fum tóxic. Autoria J. Janer

L’atracció cap a l’art i la tècnica de combinar objectes condueix a Janer a experimentar-ho a casa seva durant una època en què, per circumstàncies familiars, li era difícil sortir.

La recerca, l’experimentació i l’enginy varen obrar i madurar en la ment de l’artista fins que va entendre que una fotografia no és merament el que representa –una simple natura morta- sinó que transmet el valor afegit d’una expressió fotogràfica.

Josep Janer s’apropa i s’endinsa en aquest binomi Brossa-Madoz fins el punt en què hi pot aportar el seu propi ingredient: la sàtira. Un ingredient difícil de domar, difícil de representar a través d’objectes sinó fos perquè un ho porta com un bagatge nadiu, un bagatge ja experimentat i perfeccionat a la vida quotidiana.

Preservar la vista. Autoria Josep Janer

L’art de “re-presentar” imatges-paraules no requereix ni retocs ni manipulacions digitals ni afegits superflus ja que, gràcies a una treball artesanal, la composició parla per si mateixa.

Veniu a descobrir la primera exposició molt aconseguida d’aquest artista que afirma que “sense els ànims de molts amics de tota la vida i de l’associació fotogràfica BESALUX de la qual sóc membre, mai m’hauria plantejat presentar el meu primer treball i acceptar exposar aquesta mostra”.

Prepareu-vos per anar de la mà d’en Josep Janer i endinsar-vos en una visió diferent dels objectes i del món en general.


69 views0 comments
bottom of page